Duo Cibeles

7 oktober 2017 Duo Cibeles

Comité Muziek in de Kerk presenteert zaterdag 7 oktober in de Hervormde Kerk van Heerewaarden een concert van verschillende Hongaarse muziekstukken, vertolkt door het Duo Cibeles op viool en cello.

Het is een gevarieerd en contrastrijk programma waarop de expressieve Hongaarse dansen van Bartok en het meer serieuze duet voor viool en cello van Zoltan Kodaly niet ontbreken.

Duo Cibeles opgericht in 2015 door Francisco Deheza and Suzanne van Duuren, toen zij allebei aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel studeerden. Inmiddels heeft Suzanne haar Master diploma met onderscheiding behaald en vervolgt Francisco zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Katalin Sebestyen.

Als duo volgden ze masterclasses bij Katalin Sebestyen, Marc Tooten, Károly Botvay en Aitor Hevia. Het repertoire van Duo Cibeles bestaat uit de hoogtepunten van het klassieke repertiore voor viool en cello en omvat arrangementen van jazz nummers tot movie lyrics. Zij traden al veelvuldig op in Nederland, Belgie, Hongarije en Spanje.

Aanvang: 20.00 uur, de NH kerk aan de Hogestraat is open vanaf 19.30 uur.

Toegang: 7 euro 50 ( inclusief programmaboekje en consumptie na afloop).