Het Carina Backhuijs Trio

3 juni 2023 Het Carina Backhuijs Trio

Stichting Heerewaarden in Concert presenteert zaterdag 3 juni 2023 Het Carina Backhuijs Trio


Het Carina Backhuijs Trio is geformeerd rond jazzharpiste Carina Backhuijs. U leest het goed, zij speelt jazz op harp. Na de Havo voor Muziek en Dans te hebben gedaan in Rotterdam, besloot zij zogezegd in het diepe te springen. Ze deed toelating op het Fontys Conservatorium in Tilburg voor de richting Jazz en werd toegelaten. Ze heeft met de coördinator aldaar de opleiding opgezet en daar sinds een aantal jaren ook haar Master of Jazzharp mogen behalen.
Carina studeerde onder andere bij Rosetty de Ruiter, jarenlang vaste harpiste van het Metropole Orkest en songwriter, Jeroen van Vliet en Age Kat. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze niet alleen in jazz maar ook in pop en fusion kan arrangeren en componeren voor haar instrument. Carina houdt ervan om de technische grenzen van haar instrument op te zoeken en de clichés rond de harp te verpletteren.
Het trio speelt een breed repertoire, wat zich uitstrekt van jazzstandards tot fusion met af en toe zelfs wat uitstapjes naar het betere pop-repertoire.
Op het conservatorium kwam het contact met Eibe Gerhartl en Eva Korse, die beide op het Conservatorium te Tilburg hebben gestudeerd.
Eibe Gerhartl speelt op een zessnarige elektrische fretloze bas, die qua klankkleur perfect mengt met de elektrische harp. Op drums muzikale duizendpoot Eva Korse, die na het afstuderen zeer diverse projecten en bands begeleid heeft op drums.


Laat u verassen door de verfrissende sound van dit trio!


(Google Agenda) (Outlook Agenda) (365 Agenda) (Yahoo Agenda)