Het Heerewaardense orgel in de spotlights!

4 november 2023 Het Heerewaardense orgel in de spotlights!

Heerewaarden in Concert presenteert op 4 november een concert, waarbij het enige echte mechanische pijporgel van Heerewaarden in de spotlights staat! Dit orgel, met twee klavieren, een pedaal en 923 orgelpijpen is in 1900 gebouwd door de orgelbouwer Ehrenfried Leichel. Het is een verrassend veelzijdig instrument wat in goede staat verkeert.
Graag presenteren Maarten van Kapel en Hanno Hommel dit orgel aan u. Zij laten het orgel op een verrassende wijze horen en stellen een verfrissend programma samen. Naast klassieke orgelmuziek, spelen zij ook moderne muziek, zoals van de eigenzinnige organist en componist Olivier Messiaen. Ook laten zij bewerkingen op vroegere en hedendaagse populaire muziek en filmmuziek horen.
Maarten van Kapel studeerde orgel aan het Conservatorium in Utrecht bij Reitze Smits. Maarten geeft concerten, orgel- en pianoles en begeleidt kerkdiensten. Als organist en kerkmusicus is hij onder andere verbonden aan de Grote kerk in Wijk bij Duurstede. Maarten werkt tevens als intonateur bij een orgelpijpenmakerij.
Hanno Hommel is 25 jaar actief als kerkorganist in diverse kerken, waaronder de Hervormde kerk van Waspik. Hanno woont in Heerewaarden en is één van de vaste organisten van het Leichelorgel.
Maarten en Hanno zullen het publiek actief betrekken bij het concert. Via een scherm kunt u de verrichtingen van de organisten live bekijken. Ook geven de organisten een toelichting op de te spelen stukken. Daarnaast leggen zij de werking van het mechanisch pijporgel uit en laten daarbij voorbeelden zien en horen. Na afloop van het concert bent u uitgenodigd om het orgel van dichtbij te komen bekijken.

Het concert begint om 20.00 uur, de concertzaal is open vanaf 19.30 uur.  Na afloop van het concert kan met elkaar en de musici worden nagepraat onder het genot van een drankje. De entree bedraagt €10, inclusief consumptie, kinderen gratis.
Ingang concertzaal: via De Gaarde, Hogestraat 20.

(Google Agenda) (Outlook Agenda) (365 Agenda) (Yahoo Agenda)